Финансијско планирање пројеката циркулације књижевних дела

Финансијско планирање пројеката циркулације књижевних дела

13/05/2022

Конкурс за циркулацију и преводе књижевних дела је отворен до 31. маја, а могу се пријавити самостални или партнерски пројекти који подразумевају превод, објављивање, дистрибуцију и промоцију књижевних дела.

За успешну конкурсну апликацију, потребно је осмислити добар финансијски план пројекта, који ће предвидети све неопходне трошкове превода, објављивања, дистрибуције и промоције књижевних дела.

Деск Креативна Европа Србија организује инфо дан посвећен осмишљавању буџета, што ће бити прилика за дискутовање кључних и специфичних питања у вези с дозвољеним трошковима који се могу финансирати из средстава које додељује програм Креативна Европа.

На ову тему ће говорити Ана Ћосић, координаторка финансијских послова Деска Креативна Европа Србија, у четвртак, 19. маја у 12 часова у простору ЕУ инфо центра у Београду (Краља Милана 7).

Уколико желите да добијете одговоре на конкретна питања у вези са вашим пројектом – тумачење пропозиција конкурса, појашњење конкурсног формулара, помоћ у осмишљавању концепта пројекта – и даље можете заказати уживо или онлајн састанак са тимом Култура деска Србија. Јавите нам се електронском поштом (kreativnaevropa@kultura.gov.rs) да договоримо време.