Aerowaves

Aerowaves

08/09/2017

Износ додељених средстава 500.000 €
Лидер пројекта: Aerowaves UK
Установа Студентски културни центар Нови Сад RS
Art Link Фондација BG
Art Stations Фондација PL
Bora bora DK
Centre de création chorégraphique Luxembourgeois LU
Centrul National al Dansului Bucuresti RO
Centrum Kultury W Lubline PL
Comune di Bassano del Grappa IT
Centre de les Arts de Moviment ES
Contemporary Dance Trust Limited UK
Плесни културни центар Unitiva EL
Dance Limerick Hub Ltd IE
Dansehallerne DK
Dansens Hus NO
EN-KNAP SI
Фондација Romaeuropa Arte e Cultura IT
International Dance Festival of Ireland Ltd IE
La Briqueterie centre de developpement choregraphique du Val de Marne Associ FR
Lietuvos sokio informacijos centras LT
Stegi Sygchronou Chorou Lemesou (Dance House Lemesos) CY
Stichting Danswerplaats Amsterdam NL
Stiftelsen Dansens Hus SE
Tanec Praha Sdruzeni CZ
Verein fuer neuse tanzformen AT
Загребачки плесни ансамбл HR

Аerоwaves je средиште плесних открића Европе. Ми идентификујемо нова дела младих уметника који обећавају, како би их промовисали кроз транснационалне туре перформанса. Мрежа партнера у 32 земље омогућује младим кореографима да изведу потпуно нову уметничку игру пред потпуно новом публиком.

Аerоwaves покреће викенд промотивна платформа Spring Forward, фестивал који путује од града до града, из године у годину – од Архуса до Софије, затим до Париза, до Ријеке и до Елефсине 2021. Локална публика ће се сретати са 200 плесних презентера, када ће одлучивати које од двадесет кратких плесних радова ће позивати у своје позориште. Сваке године ће се понудити најмање 75 могућности, а још више кроз нове иницијативе за развој публике. Неки од ових радова биће прилагођени галеријама, концертима, чак и спортским догађајима и улицама. Управо кроз ове представе и искуства расту и уметници и публика.

Springback академија је паралелни пројекат који тражи 10 младих писаца које ће укључити у курс праћења сцене под будним очима четири позната плесна критичара. У наредним годинама, и даљим мултимедијалним тренинзима, они ће постати писци наше нове интерактивне онлајн плесне публикације. Такође, сарађиваће у продубљивању ангажовања публике кроз нове приступе дискусији након наступа са уметницима. Континуирано поверење Aerowaves платформе и партнера осигурано је наградом Platforms током прве три године програмске шеме, и сада након тога настојимо да искористимо оно што смо научили.