Издавачка кућа Propolis Books: Маштовитим играма и разиграним причама до креативног детињства

Издавачка кућа Propolis Books: Маштовитим играма и разиграним причама до креативног детињства

09/03/2017

Износ додељених средстава: 30,215€

Пројекат „Маштовитим играма и разиграним причама до креативног детињства” издавачке куће Propolis Books, специјализоване за књижевност за децу и младе обухватио је осам књига са распоном узраста од 3 до 19 година. Одабране књиге долазе из Белгије (француско говорно подручје), Пољске, Хрватске, Чешке, Немачке, Финске (шведско говорно подручје) и Велике Британије.

Како се својим тематским оквирима поигравају тематсим оквирима бајки или традиционалних елемената научне фантастике попут путовања кроз време или епске фантастике, то је за нас представљало полазну тачку маштовите игре; узимајући у обзир креативни замах аутора ових књига, који су развили разигране приче којима се баве различитим аспектима детињства и одрастања, и подстичу своје читаоце да промишљају, да се играју и поигравају и домаштавају, дошли смо до сјајних прича.

Неке од одабраних књига у овом пројекту су прави класици, и улепшавају детињства својих читалаца преко тридесет година, док су друге тек почеле свој живот у рукама читалачке публике. Будући да у свим одабраним књигама или постоји могући елемент театралности, и да су неке од ових књига већ постављане на позорницу или су по њима рађени ТВ или биоскопски филмови, видели смо у томе могућност да у својим интерактивним промоцијама по којима смо и иначе препознатљиви, појачамо овај аспект позоришне игре и домаштавања квалитетне приче, отварајући тиме још једна врата креативном детињству наших читалаца.

Књиге: Дјевојчица од леда и друге бајке, Мила Павићевић; Hledá se hvězda, Lenka Brodecká; The Boy and Globe, Tony Bradman; Sceny z życia smoków, Beata Krupska; Nagu Nalle, Christel Röns; Konrad och Kornelia, Christel Röns, Aquamarin, Andreas Eschbach.

www.propolisbooks.com