Young@Opera

Young@Opera

10/05/2017

Лидер пројекта: Фондација Опероса, Бугарска
Херцег Фест, Црна Гора
Општина Херцег Нови, Црна Гора
Задужбина Илије М. Коларца, Србија
Износ додељених средстава: 198.500,00 €

Пројекат Young@Opera окупља преко 50 талентованих младих уметника из свих земаља Европе и шире кроз преко 30 перформанса живе опере и уличне перформансе у 14 градова у Црној Гори, Србији и Бугарској. Четири амбициозна партнера заједно са шест придружених партнера креирали су дводелни динамичан циклус опере са дванаест успешних уметничких директора и ментора различитих националности. Пројекат траје 26 месеци и има за циљ освајање младе публике кроз први циклус у оквиру кога ће се представити барокна класична опера на савремен и „кул“ начин и кроз други циклус током кога ће представити сасвим нову оперу младих аутора савременог погледа и јасних референци на први циклус.

Све ће креирати и изводити млади уметници из целог света и на тај начин приближити оперу младој публици. Партнерске организације и придружене организације заједно ће радити на одабиру учесника пројекта на основу свог досадашњег рада са младима, са намером укључивања нових младих стваралаца.

Глaвне активности пројекта биће медијски пропраћене од водећих телевизијских станица и путем друштвених мрежа и преноса уживо како би се истакло искуство учесника пројекта и разбила слика о овој уметничкој форми, често схваћеној тешком, компликованом и застарелом.