Hub for exchange of music innovation in Central and South-eastern Europe

Hub for exchange of music innovation in Central and South-eastern Europe

15/10/2019

Носилац пројекта: Technopolis gkazi anonimi etaireia ota prostasias kai anadeixis viomichanikou archaiologikou parkou Athinon, Грчка

Asociatia Romanian artists worldwide. Румунија

Dunagentsys Kft., Мађарска

Фондација EXIT, Република Србија

Fundacja Krakowska Scena Muzyczna, Пољска

Institut Umeni – Divadelni ustav, Чешка

Krakowskie biuro festiwalowe, Пољска

Music Estonia MTÜ, Естонија

Password Production, Република Северна Македонија

SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center, Словенија

Износ додељених средстава: 1.941.171,00 €

HEMI има за циљ да понуди екпертизу, консултације и тренинг професионалцима у музици у свакој од земаља ЦЈИЕ региона, тако нудећи одговор на тренутне и будуће потребе овог сектора у региону, а такође и на европском нивоу. У циљу развоја сарадње, HEMI спаја партнере и заинтересоване стране, омогућавајући објављивање садржаја и промоцију вести, са и на сваком од HEMI музичких тржишта, повезујући уметнике -предузетнике, промотере фестивала и менаџере места за одржавање културних догађаја, формалне и неформалне учитеље музике, консерваторије, школе музике, издаваче, познате уметнике, предузетнике у индустрији музике и забаве, медије, новинаре, музикологе, факултете за инжењеринг звука, фестивале, места са догађајима уживо, концертне хале… заједно, у оквиру заједничке заједнице музичког тржишта – HEMI.

HEMI ће с тога развијати своје активности које ће се састојати од конференција, фестивала, догађаја, панела, радионица, вебинара, сесија менторства и представљања како би се осигурале сталне активности умрежавања и развоја пројекта кроз два главна канала:

1. HEMI digital: музичка платформа и канал за вести намењен промоцији и комуникацији о музичким догађајима (иницијално) у ЦЈИЕ региону, конференције, фестивали, итд, који промовишу музичке вести из региона и остатка Европе као и предузетничке ВЕТ и менторске активности (вебинари, туторијали, интервјуи, награде, такмичења, финансирање).

2. HEMI HUB, ЦЈИЕ Хаб хабова (партнера) који је укључен у развој иновативних и одрживих модела пословног образовања професионалаца у музици и предузетништва за транснационалнце ЦЈИЕ земље кроз инкубаторе, акцелераторе, радионице, нетворкинг и приказивање фестивала, конференција и музичких догађаја.
Напослетку, HEMI ће развити HEMI Music Innovation Incubator који ће спајати хоризонтално образовање и потребе тренинга за специфичне професије (IКT, Развијање пословања, Дигитална стратегија, Менаџмент) како би понудио одговор на тренутне и будуће изазове у музичкој индустрији.