ВИС Лимунада

ВИС Лимунада

01/09/2017

ВИС Лимунада плови кроз период касних педесетих и раних шездесетих година XX века. Наступима оживљава атмосферу европских фестивала и ривијера, овековечену филмовима попут Ла Долце Вита, Боњоур Тистессе и Љубав и мода. Узбуђење шлагер, ране роцк и беат музике прожима мелодраматичност омладинских игранки. Комбиновањем жанрова и певањем на разним језицима своје музичко опредељене назива Старивал.

Стари вал, доба када су свирали оркестри, а бендови тек настајали, музичари и публика одевали су елегантне хаљине и одела, а изводиле су се нумере уместо песама. На европским и светским фестивалима и ривиерама одјекивали су снажни али нежни звуци интернационалне забавне музике у настајању. 

Понесена снагом нових технолошких достигнућа: техниколор филмова, трансконтиненталних радио и телевизијских преноса, суперсоничних летова и свемирских програма, широм света стварала се универзална култура. Одликовали су је звуци који су у себи обједињавали меланхоличну нежност салонске музике зачињене елегантном декаденцијом боемских забава. 

Тај моменат, крајем педесетих и почетком шездесетих година XX века обележио је чудесни спој префињености и разузданости, вредности и баналности и можда наивне али поштовања вредне вере у боље сутра. ВИС Лимунада, без носталгије али са жаром, преноси ту енергију, која не губи на вредности чак и у светлу сложених противуречности које су уследиле.