Радионица писања пројеката: Изаћи на међународну сцену – могућности и изазови

Радионица писања пројеката: Изаћи на међународну сцену – могућности и изазови

08/10/2019

Коларчева задужбина, петак, 8. новембар у 10 часова

Радионица има за циљ да упозна полазнике с темом међународне културне сарадње, а посебно с конкретним могућностма за развој организација кроз позиционирање на међународној сцени. Радионицу чини уводно предавање (30 минута); рад у групама на концпирању и развоју изабраних пројектних идеја чији циљ треба да буде међународно позиционирање и развој међународне сарадње (1х 30 минута); презентација пројеката (30 минута); дискусија и коментари (30 минута).

Групе ће бити формиране у односу на тип установе из које учесници радионице долазе (музеји, библиотеке, архиви, културни центри…).

Коме је намењена?

Радионица је намењена уредницима програма установа и организација у култури: музеја, галерија, библиотека, културних центара, архива, организација цивилног друштва и других.

Која знања и вештине учесници стичу?

Учесници ће имати прилику да унапреде знања у погледу конципирања пројеката међународне сарадње и развоја стратешког мишљења у култури.

Како се пријавити за учешће?

Како бисте се пријавили за учешће потребно је да пошаљете идеју за пројекат међународне сарадње (текст до 300 речи) који ће садржати: назив пројекта; циљеве пројекта, садржај (активности), као и образложење потенцијала идеје за развој међународне сарадње. Пријаву је потребно послати на електронску адресу radionice.kreativnaevropa@gmail.com до петка, 1. новембра у подне.
Број учесника је ограничен на 25 људи. Биће изабрано до 5 пројеката на којима ће се радити у оквиру радионице, док ће остали учесници моћи да поставе питања у вези са својим пројектним идејама.

Ко води радионицу?

Милена Драгићевић Шешић је редовни професор на Факултету драмских уметности Универзитета уметности у Београду, директорка Института за позориште, филм, радио и телевизију ФДУ и руководитељка УНЕСЦО-а катедре за културну политику и менаџмент на Универзитету у уметности у Београду. Драгићевић Шешић је била на месту ректорке Универзитета уметности у Београду (2000-2004) и члан Одбора за европску диплому у Управљање културним пројектима (Фондација Marcel Hicter, Брисел); Културне награде за истраживање политике (ЕЦФ, Амстердам) итд. Ангажована је као гостујући предавач на бројним универзитетима у Европи и свету. Објавила је 16 књига и велики број есеја (Култура отпора; Менаџмент уметности у турбулентним околностима; Култура: менаџмент, анимација, маркетинг; Интеркултурална медијација на Балкану; Неофолк култура; Уметност и алтернатива; Урбани спектакл; Хоризонти читања …), које су превођене на 17 језика. Била је члан Националног савета за науку (2006-2010), као и Commandeur dans l’Ordre des Palmes Academiques (2003).