Радионица из области електронске музике: Како створити сопствени live set?

Радионица из области електронске музике: Како створити сопствени live set?

08/10/2019

Коларчева задужбина, петак, 8. новембар у 10 часова

Основни циљ радионице је усмеравање и обука заинтересованих полазника за професионални развој у домену електронске музике уз примену знања из области савременог менаџмента у музици. Радионица се првенствено бави live set-овима извођача − од осмишљавања идентитета и препознатљивости уметника, преко извођења сопствених композиција до промоције и позиционирања на међународној сцени.

Коме је намењена?

Радионица је намењена уметницима који се баве музиком и који желе да изграђују професионалну каријеру на локалном и међународном плану. Такође, позивамо и све оне који немају професионално уметничко искуство, а који се баве музиком и имају интересовања за извођење, продукцију и изградњу каријере у области музике.

Која знања и вештине учесници стичу?

Полазници ће се упознати са синтисајзерима, ритам машинама, ефектима, секвенцерима, миксетом и Ableton Live програмом. Такође, добиће савете како да најједноставније оспособе свој кућни рачунар у алат којим ће стварати музичку форму. Биће обучени да користе Ableton Live софтвер за креирање музике и живо извођење, имаће прилику да науче шта је MIDI сигнал, како се њиме управља и како покреће одређени инструмент; моћи ће да креирају свој Live Setup који ће им омогућити креативно изражавање и стварање; упознаће се са целокупним процесом музичког представљања – од креирања имена до брендирања себе као уметника на социјалним мрежама и музичким платформама.

Како се пријавити за учешће?

За учешће се можете пријавити слањем пријаве на електронску адресу: kreativnaevropa@gmail.com, до петка, 1. новембра 2019. године. Пријава треба да садржи:
– име и презиме особе која се пријављује;
– занимање и назив установе или организације коју представља (уколико је то случај);
– кратак опис пројекта који желите да унапредите овом радионицом.
Број ученика је ограничен на 14 особа, а списак учесника ће бити објављен на нашем сајту након истека рока за пријаву.

Ко води радионицу?

Радионицу ће водити Немања Стојановић и Јелена Станковић са задатком да пренесу знања, искуства и вештина које су стекли кроз досадашњи рад у домену музичког стваралаштва, менаџмента у култури и јавне наступе у земљи и иностранству.

Немања Стојановић је савремени аудио/визуелни уметник који тренутно живи и ради у Суботици где са места арт директора креира програм независне арт платформе Шаблон. Немања иза себе има 10 година активног рада у култури и био је укључен у продукцију великих фестивала као сто су EXIT фестивал и Mad in Belgrade, сарађивао је са словеначком арт групом Dont Make New People као и хрватском Ciko Ramom, белгијским Perfekt Funkction и многим другим организацијама која су требала његове идејне и организационе способности. Уметнички профили које потписује својим именом, а са којима је наступао широм Европе су YusYus и Неомодерн.
Јелена Станковић је савремена аудио/визуелна уметница која тренутно живи и ради у Београду. Јелена је власница домаћег лејбла Chorbika са којим има издање на винилу, уједно је и промотер журки које организује у Београду са најразличитијим и узбудљивим уметницима. Јелена је резидент београдског клуба КЦ Град, а поред музике бави са и едукацијом, те организује јавне радионице аудио продукције у КЦ Лаб (Нови Сад).