Радионица: Критичко мишљење и осмишљавање пројеката у култури

Радионица: Критичко мишљење и осмишљавање пројеката у култури

18/04/2019

Официрски дом у Нишу, четвртак, 30. мај у 16 часова

Коме је намењена?
Студентима уметности и друштвених наука Универзитета у Нишу, Факултета уметности, Грађевинско-архитектонског факултета и Филозофског факултета.
Циљ радионице је да полазници поделе своје идеје о пројектима у култури (изложбе, фестивали, концерти и сл.) које би желели да реализују у свом граду, и да на тим примерима науче како да конципирају и артикулишу идеју, како да дефинишу жељену публику, партнере у реализацији, како да пронађу финансијска средства и на који начин да промовишу свој догађај.
Број места је ограничен на 20 полазника који ће радити у 4 групе.

Која знања и вештине учесници стичу?
Основе пројектног менаџмента у култури.

Како се пријавити за учешће?
Сви заинтересовани за учешће је потребно да пошаљу кратак опис предлога пројекта у култури којег би волели да реализују и разрађују у групи. Пријаве се шаљу на мејл snezana@ambasador.rs. Рок за пријаву је уторак, 28. мај 2019. год.
Одабир учесника ће се извршити у сарадњи с професорима Факултета уметности и удружењем Млади амбасадори Ниш.

Ко води радионицу?
Радионицу ће водити Нина Михаљинац, менаџерка пројеката Култура деска Србија и доценткиња на предмету Менаџмент у култури и културна политика на Факултету драмских уметности у Београду и Милан Ђорђевић, менаџер пројеката Култура деска Србија и докторанд на катедри за менацмент и културну политику ФДУ.