Радионица за запослене у установама и организацијама у култури: brainstorming нових сарадњи на локалу

Радионица за запослене у установама и организацијама у култури: brainstorming нових сарадњи на локалу

23/04/2019

Коме је намењенa?
Радионица је намењена представницима установа и организација у култури, уредницима програма, кустосима, едукаторима и другим професионалцима који су заинтересовани за осмишљавање нових модела сарадње на локалном нивоу.

Која знања и вештине учесници стичу?
Сви заинтересовани за учешће у радионици, потребно је да приликом пријаве дефинишу најважније снаге и ресурсе своје организације или програма, али и шта им недостаје (шта бисмо у партнерству понудили, а шта бисмо хтели да стекнемо кроз сарадњу с другом организацијом, нпр. имамо јаку колекцију, али немамо младу публику. Имамо међународне контакте, али мало финансијских средстава).

На основу одговора формирају се групе у оквиру којих ће се кроз brainstorming долазити до нових модела сарадње на локалу, као и на европском нивоу.

Циљ радионице је да професионалци који раде у установама и организацијама у култури Новог Сада и градова из околине дођу до идеја и договора у вези с повезивањем и заједничким активностима у домену:
– реализације програма
– рада на развоју публике
– рада на развоју туристичке понуде

Како се пријавити за учешће?
Сви заинтересовни за учешће је потребно да пошаљу пријаву која садржи име и презиме учесника, назив установе/организације коју представља. Пријаве се шаљу на електронску адресу kreativna.evropa.radionice@gmail.com. Рок за пријаву је недеља, 12. мај у поноћ. Одабрани учесници биће обавештени о детаљима учешћа путем мејла најкасније до понедељка 13. маја.

Ко води радионицу?
Радионицу ће водити Нина Михаљинац, менаџерка пројеката Култура деска Србија и доценткиња на предмету Менаџмент у култури и културна политика на Факултету драмских уметности у Београду и Милан Ђорђевић, менаџер пројеката Култура деска Србија.