Радионица: ПР установа и организација у култури на друштвеним мрежама

Радионица: ПР установа и организација у култури на друштвеним мрежама

23/04/2019

ЕУ инфо кутак Нови Сад, петак, 16. мај у 16:00ч

Коме је намењенa?
Представници установа и организација у култури, заинтересовани за развој дигиталног маркетинга и ПР-а, а нарочито они који су већ ангажовани на тим позицијама у својим организацијама. Број учесника је органичен на 15 људи.

Која знања и вештине учесници стичу?
Како упаковати активности установа и организација у култури у занимљиву амбалажу као паметан маркетиншки бренд и побудити веће занимање медија и младих? Које су то технике и вештине односа с јавношћу неопходне за привлачење публике и медија? Како до успешне кампање на друштвеним мрежама? Ово су само нека од питања на које ћете добити одговор уколико се пријавите за радионицу „ПР установа и организација у култури на друштвеним мрежама“ која ће бити одржана за представнике ПР тимова установа и организација у култури 16. маја у ЕУ инфо кутак Нови Садa 16:00 – 18:00ч у оквиру Форума Креативна Европа 2019.

Друштвене мреже су неизоставан алат у промовисању културних и уметничких пракси. Међутим, главобољу задају алгоритми који се мењају из дана у дан, што захтева релативно често ревидирање постојеће стратегије комуникације и редефинисање циљева. Како пливати у мору могућности које ови алгоритми нуде, како се инспирисати и створити властити садржај који ће у првом реду бити окренути публици и како искористити актуелне трендове у привлачењу нове публике, неки су од главних фокуса радионице.

Како се пријавити за учешће?
Сви заинтересовни за учешће је потребно да пошаљу пријаву која садржи име и презиме учесника, назив установе/организације коју представља, као и одговор до 300 речи на питање зашто вам је конкретно потребна ова радионица и зашто баш вашу установу/организацију да одаберемо. Пријаве се шаљу на мејл marija.stevuljevic@euinfo.rs. Рок за пријаву је недеља 12. мај у подне. Одабрани учесници биће обавештени о детаљима учешћа путем мејла најкасније до понедељка 13. маја.

Ко води радионицу?
Радионицу ће водити Марија Стевуљевић, саветница за друштвене мреже ЕУ инфо центра у Београду. Марија је радила кампање и стратегије комуникација за мреже и коалиције организација, омладинске организације, стартапове, те институције у земљи и региону.