Резултати конкурса Европски пројекти сарадње EYCH2018

Резултати конкурса Европски пројекти сарадње EYCH2018

25/05/2018

Данас су објављени резултати посебне категорије конкурса Европски пројекти сарадње 2018 за подршку пројектима који се односе на обележавање Европске године културног наслеђа (EYCH2018).

Србија је у резултатима остварила веома велики успех, јер је међу подржаним пројектима чак три лидерских из Србије: Хартефакт фонд као носилац пројекта Future Epics, Студентски културни центар Нови Сад као носилац пројекта Someone from Home – in the sense of belonging to Europe и Културни центар Младост Футог као носилац пројекта Make it new!

Као партнерке организације, успех су остварили: Јавна медијска установа Радио-телевизија Србије у оквиру пројекта Unearthing the Music, организација Културни код у оквиру пројекта Food is Culture, Завичајни музеј Параћин у оквиру пројекта Crafting Europe in the Bronze Age and Today, Центар за урбани развој у оквиру пројекта Heritage Hubs, Војвођански Грађански Центар у оквиру пројекта European Cultural Heritage Onstage и Управљач туристичким простором Лепенски Вир у оквиру пројекта Journey to the Beginnings!

Честитке свим успешним организацијама! Веома нам је драго има нових учесника програма, а посебно оних с којима смо се виђали и радили током прошлих година.

Листе са осталим подржаним пројектима доступне су овде.