Јавно-цивилна партнерства у култури

Јавно-цивилна партнерства у култури

11/09/2018

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Алтернативним уметничким простором “Квака 22” организује догађај “Јавно-цивилна партнерства у култури” у среду, 10. октобра у 14 часова у Кваци 22 (Рузвелтова 39, Београд).

Догађај се организује у циљу бољег упознавања представника јавног и цивилног сектора културе у Србији, а с идејом да се приликом сусрета препознају могућности за нове сарадње, међусобно учење и заједничке подухвате.

Већина пројеката у Креативној Европи укључује партнерство јавних и цивилних организација. У Србији овакав вид повезивања није устаљена пракса, тако да је Креативна Европа управо простор који може да послужи јачању сарадње и удруживању капацитета. Партнерство јавних и цивилних организација и једнима и другима може у многе да допринесе: јавне установе имају инфраструктуру, богате архиве, делом осигуране финансије, док су организације цивилног друштва у ситуацији да прикупљају средства и пројектно размишљају, те имају специфична знања попут рада с посебним групама публике.

Догађај је јединствена прилика да се на једном месту сретну представници јавних и цивилних, мањих и већих организација, тек основаних и оних са традицијом, они који раде у сродним или потпуно различитим подручјима, они који желе да стекну нова знања и они који могу да их пренесу!

За учешће се могу пријавити све установе и организације у култури које имају жељу да остваре нова партнерства и конкуришу на програм Креативна Европа.

Број учесника је ограничен, а можете се пријавити попуњавањем пријаве до 9. октобра у подне.

Видимо се у Кваци 22!