Дани Kреативне Европе у Паризу

Дани Kреативне Европе у Паризу

09/09/2017

У Паризу је од 5. до 9. септембра, у организацији Деска Креативна Европа Француска, организован тродневни догађај Дани Креативне Европе 2017 (Journées pour une Europe Créative 2017). Догађај је био посвећен разним темама које покрећу програм Креативна Европа – успостављање и обнављање културних веза, разумевање савремених историјских, политичких и културних токова, нова поља изражавања и нове уметничке форме, креирање будућности Европе уз сарадњу и међусобно уважавање.

Креативна Европа је једна од главних прилика за реализацију таквих идеја, а на половини реализације, у 2017. години Деск у Француској настоји да покрене питања евалуације постигнутих резултата, суочавања са изазовима и прилагођавања брзим и темељних трансформацијама европског контекста.

Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија, у окивру програма конференције представио је резултате истраживања регионалне сарадње у култури у југоисточној Европи, дискутовао досадашње успехе сарадњи западноевропских земаља и Србије, као и потенцијалима за унапређење сарадње у оквиру програма Креативна Европа.