Деск Креативна Европа Србија на конференцији у Скопљу

Деск Креативна Европа Србија на конференцији у Скопљу

15/06/2021

На позив Канцеларије за Креативну Европу Северне Македоније представници Деска Креативна Европа Србија су учествовали на конференцији  Креативна Европа код куће. Руководилац Деска Креативна Европа Србија Димитрије Тадић на конференцији представио је резултате учешћа Србије у програму Креативна Европа и осврнуо се на веома успешну сарадњу како организација и институција из Србије и Северне Македоније тако и сарадњу дескова ове две земље.  У оквиру дискусије на тему културни продукти руководилац Деска представио је публикацију (Ре)позиционирање региона Југоисточне Европе кроз културу у издању Деска Креативна Европа Србија која обједињује резултате анкетног истраживања које је спроведено у свим државама региона и препоруке за унапређење регионалне сарадње.

На конференцији је као представник успешних прича из Србије учествовао Андрија Стојановић који је представио пројекат Дома културе студентски град из Београда – They Live, Students Lives, revealed through context – based art practices.

Конференција Креативна Европа код куће одржана је у Музеју савремене уметности Скопље и Младинском културном центру (МКЦ) у Скопљу.