Деск Креативна Европа Србија на регионалној конференцији у Скопљу

Деск Креативна Европа Србија на регионалној конференцији у Скопљу

11/02/2020

 

Регионална конференција која је посвећена теми промоције и умрежавања културне сарадње на Западном Балкану је одржана 5 и 6. фебруара 2020. године у Скопљу.

Главни фокус био је нови позив у оквиру програма Креативна Европа – Јачање културне сарадње и конкурентности културних и креативних индустрија Западног Балкана, са нагласком на сложеним регионалним и европским културним политикама, као и на јачању капацитета установа и организација у култури.

Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија представио је могућности за повезивање са организацијама из Србије као и регионално истраживање (Ре)позиционирање региона Југоисточне Европе кроз културу које је Деск спровео 2018. године. Другог дана конференције је Александар Поповић, председник Управног одбора Независне културне сцене говорио о културној сарадњи на Балкану и независној сцени у Србији.

Овај догађај организовала је Деск Креативна Европа Северна Македонија у сарадњи са Европском комисијом и Делегацијом Европске уније у Скопљу.

На дводневном семинару су поред представника Деска Креативна Европа Србија учествовали и представници дескова из Босне и Херцеговине, Бугарске, Словеније, Хрватске и Северне Македоније као и бројни представници културног сектора са простора Западног Балкана.