Деск на стручном скупу Библиотеке центри знања о ЕУ

Деск на стручном скупу Библиотеке центри знања о ЕУ

15/05/2018

На позив Библиотеке у Лазаревцу и Делегације Европске уније у Србији, Милан Ђорђевић менаџер пројеката Деска Креативна Европа Србија говорио је о програму Креативна Европа на скупу Библиотеке центри знања о ЕУ, 15. маја у Лазаревцу.

Догађај је окупио представнике библиотека из више градова и општина у Србији, представнике Народне библиотеке Србије, Фондације Темпус, а веома важни гости били су представници Регионалне библиотеке Стилијан Чилингиров из Шумена у Бугарској. Скуп је за циљ имао сумирање резултата пројекта ЕУтека, у којем је већина библиотека у Србији успешно учествовала, дефинисање даљих смерница за заједнички и појединачни развој ових установа а посебно указивање на прилике које нуде европски програми за културу и образовање.

Отуд је учествовање представника програма Еразмус+ и Креативна Европа било од користи представницима библиотека који имају намеру да конкуршу на конкурсе програма. Представљене су основне смернице који се програми воде, услови за конкурисање и конкурсне прилике, а посебан део презентација и разговора био је посвећен успешним пројектима.