Деск на фестивалу „Театар на раскршћу“ у Нишу

Деск на фестивалу „Театар на раскршћу“ у Нишу

11/03/2019

У оквиру програма фестивала „Театар на раскршћу“ Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија, одржао је презентацију програма Креативна Европа.

Презентацији су присуствовали представници установа и организација у култури из Ниша – руководиоци и запослени у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва. Поред речи о конкурсима програма Креативна Европа који ће бити отворени у овој години, најављен је и програм Форума Креативна Европа 2019 који ће ове године по први пут бити организован у Нишу.

Деск Креативна Европа Србија настоји да подржи све иницијативе и нове програме установа и организација у култури, па је отуд и презентација одржана у сарадњи с Народним позориштем Ниш и Градском управом града Ниша управо у време одржавања првог издања фестивала „Театар на раскршћу“.

Као једини позоришни фестивал који на једном месту жели да окупи позоришну уметност балканског културног простора, „Театар на раскршћу“ има за циљ афирмацију сличности и разлика културног идентитета држава и народа који деле исти простор, државе Србије и града Ниша као места раскршћа европских и светских путева, јачање међународне културне размене, промовисање позоришне уметности и стваралаца, размене идеја и позоришних пракси, и посвећен је изазовима и перспективама савременог позоришта.