Деск на 4. КреНИ конференцији у Нишу

Деск на 4. КреНИ конференцији у Нишу

19/11/2018

КреНИ конференција креативних индустрија је петодневна конференција која ће по четврти пут бити одржана у Нишу, од 29. новембра до 3. децембра 2018. године у Официрском дому. Тема овогодишње конференције је “Дигитализација културног наслеђа”, а учесници конференције у сарадњи с најбољим међународним и домаћим експертима развијаће идеје које се тичу очувања културног наслеђа Ниша уз коришћење креативних индустрија.

Неки од предавачи #КреНИ4 конференције биће Адам Фрамптон, архитекта из Њујорка и професор са Колумбија Универзитета, Франческо Ротондо, професор са Универзитета у Барију, Магдалена Латајаде, менаџер у сектору за културу града Арла и менаџер пројекта Museomix, Даниел Бернхард, директор мултимедијалног студија „Grimmbabies Filmproduktion“ у Аустрији и Иван Бјелајац, председник Serbian Blockchain Initiative, Предраг Бабовић, експерт за дигитални маркетинг Ерсте банке, Димитрије Тадић, руководилаца Деска Креативна Европа Србија.

Земља домаћин #КреНИ4 је Аустрија и током конференције у оквиру аустријског кутка биће приказани успешни примери дигитализације културног наслеђа у Аустрији.

КреНИ конференцију организују Млади амбасадори уз подршку Аустријске амбасаде и Аустријског културног форума, Града Ниша, Амбасаде САД-а у Србији, Делегације Европске уније у Републици Србији, ЕУ инфо кутка, Ерсте банке, Амбасаде Француске и Француског института у Нишу, Италијанског института за културу у Београду.

КреНИ конференција је део програма обележавања Европске године културног наслеђа.

Више инфомација о самој конференцији, предавачима, менторима и додатном програму доступно је на сајту конференције.