Деск на „art+science:makers“ конференцији

Деск на „art+science:makers“ конференцији

06/11/2018

Поводом почетка пројекта European ARTificial Intelligence Lab, Центар за промоцију науке организује конференцију „art+science:makers“ у Београду, 14. новембра на Факултету драмских уметности у Београду (Булeвaр умeтнoсти бр. 20).

Више од двадесет уметника, научника, меjкера и представника угледних организација и институциjа, попут Арс електронике из Линца, универзитета у Бечу, Барселони, Бриселу и Бристолу, и најзначајнијих домаћих актера, представиће нове увиде и инспиративне примере интердисциплинарне сарадње науке и уметности. Под капом меjкерс културе разматраће се сама природа и разноврсни модели art+science колаборациjа, питање развоjа публике и брисања граница међу дисциплинама, као и интеграција иновативних и креативних пракси у формалне образовне процесе.

У оквиру opportunity making програма конференције, Деск Креативна Европа Србија представиће могућности које програм Креативна Европа пружа за развој art&science пројеката.

Учешће на конференцији је бесплатно и биће омогућено искључиво на основу пријава и добијене потврде. Више информација о конференцији и начину пријаве можете погледати овде.