Деск на Showcase 2018 конференцији у Грузији

Деск на Showcase 2018 конференцији у Грузији

27/11/2018

Од 10. до 12. децембра у Тбилисију биће одржана конференција „Creative Europe Showcase 2018“ у организацији деска креативна Европа Грузија.

Конференција ће окупити стручњаке у области културе из целе Европе, а међу њима су и Миеке Рендерс (Mieke Renders) из европске мреже Trans Europe Halles, Гана Турло (Ganna Turlo) из Деска Креативна Европа Украјина, Натиа Каландаришвили (Natia Kalandarishvili) из Архитектонског бијенала Тбилисија, Лана Караиа (Lana Karaia) представница пројекта Be Museumer, Кети Данелија (Keti Danelia) из SOFA School of Film Agents, као и бројни представници успешних пројеката у оквиру програма Креативна Европа.

Окупљени ће дебатовати о досадашњим резултатима учешћа у програму, као и приликама за унапређење сарадње у целој Европи. Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија представиће искуства учешћа Србије у програму Креативна Европа, као и основне потенцијале домаће уметничке сцене у циљу успостављања партнерстава у наредном периоду.

Деск Креативна Европа Србија овим путем наставља успешну сарадњу са десковима из других земаља Европе, а нарочито са онима које су недавно приступиле програму. Грузија је једна од земаља суседства које су 2017. године приступиле програму Креативна Европа. Већ у првој години остварено је партнерство на два евроспска пројекта сарадње у којима учествују организације из Грузије и Србије.