Други и-Портунус позив за мобилност

Други и-Портунус позив за мобилност

03/06/2019

Други и-Портунус позив за мобилност уметника и професионалаца у култури који раде у пољу визуелних и извођачких уметности је отворен и траје до 24. јуна.

И-Портунус је нова иницијатива Европске комисије у погледу тестирања модела подршке развоја мобилности у култури широм Европе. Током 2019. године очекују се три позива, а од 2021. године конкурс ће бити стална компонента програма Креативна Европа.

Услови за конкурисање су једноставни, а конкурс је отворен за конкурсне апликације физичких лица. Више информација о потребној документацији можете наћи на сајту И-Портунус. Рок за конкурисање је 24. јун у 14ч.

Имајте у виду да се уз помоћ и-Портунус грантова може путовати по свим земљама које учествују у програму Креативна Европа. Целу листу земаља можете наћи овде.

Уколико сте у потрази за резиденцијалним програмима и сличним приликама за развој уметничких, кустоских или истраживачких пројеката и сарадњи, саветујемо вам да погледате позиве на постојећим платформама, попут: On The Move, ResArtis, TransArtist, Touring Artists, North Africa Cultural Mobility Map, Call for Curators, Fully Funded Residencies, Rivet.es, World Art Foundations, Residences and Workspaces Guide, Berlin Sessions, Panic