ЕУтека трибина у Смедереву: У сусрет Европској години културног наслеђа

ЕУтека трибина у Смедереву: У сусрет Европској години културног наслеђа

08/12/2017

Са задовољством вас позивамо на трибину „У сусрет Европској години културног наслеђа – 2018 – како установе културе из Србије могу да се укључе у ову манифестацију?“ која ће бити одржана у оквиру пројекта ЕУТЕКА, у уторак, 12.децембра у 11ч у Народној библиотеци Смедерево, Карађорђева 5.

Присутнима ће се обратити:

Нина Михаљинац и Милан Ђорђевић, менаџери пројеката Деска Креативна Европа Србија
Марина Тадић, представница програма Европа за грађане и грађанке
Дејан Радовановић, директор Завода за заштиту споменика културе Смедерево

На трибини ће бити представљене могућности које стоје на располагњу установама културе из Србије за учешће у пројектима у оквиру програма Европске уније за културу – Креативна Европа, као и програма Европа за грађане и грађанке. Посебно ће бити речи о предвиђеним активностима током Европске године културног наслеђа која се у целој Европи обележава током 2018.године. Смедеревска тврђава, као репрезентативни пример културног наслеђа Србије, биће посебна тема разговора.

Трибину организују Народна библиотека Смедерево, чланица ЕУтека мреже библиотека и тим пројекта „ЕУтека – ЕУ у вашој библиотеци“.

„ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци“ је пројекат који има за циљ пружање конкретне подршке библиотекама широм Србије како би оне у својим срединама постале места за информисање грађана о темама које су у вези са ЕУ. У ЕУтека мрежи библиотека је 48 библиотека широм Србије. Више информација о пројекту пронађите на: www.euinfo.rs/euteka