Инфо дани у Војводини

Инфо дани у Војводини

25/10/2019

Овогодишњи конкурс за европске пројекте сарадње је тренутно отворен, а преостало је још нешто више од месец дана за припрему конкурсне апликације. Током целе године Деск и Антена Креативна Европа Србија помажу свим установама и организацијама које планирају да конкуришу, те вас позивамо да искористите све прилике за помоћ које нудимо како бисте што боље припремили ваш пројекат.

Европски пројекти сарадње су прилика да остварите додатна финансијска средства за реализацију ваших идеја, да се повежете с кључним актерима међународне сцене и да изградите кредибилитет ваше организације на међународном плану. Конкурсом се подржавају пројекти установа и организација које делују у области културе, а подразумевају сарадњу с најмање две партнерске организације из Европе с фокусом на развој публике, унапређење мобилности или јачање капацитета за рад. До сада је подржано више десетина европских пројеката сарадње у којима учествује преко сто установа и организација из Србије.

У циљу бољег информисања свих заинтересованих професионалаца у култури, Антена Култура Деска Креативна Европа Србија организује три Инфо дана о конкурсу Евопски пројекти сарадње 2020 у оквиру програма Креативна Европа, који ће бити одржани у следећим градовима:

29.10.2019 с почетком у 12.00ч – КЦ „Лаза Костић“, Сомбор

30.10.2019 с почетком у 12.00ч – Завод за културу војвођанских Мађара, Сента

04.11.2019 с почетком у 12.00ч – Галерија Матице српске, Нови Сад

У оквиру програма инфо дана биће речи о приоритетима и цилјевима програма Креативна Европа са посебним освртом на тренутно актуелан позив за европске пројекте сарадње, конкурсну процедуру, осмишљавање идеје и концепта пројекта, као И специфичним искуствима И саветима.

Позив је упућен свим установама и организацијама из Србије које планирају да конкуришу на програм Креативна Европа, независно од тога да ли су учествовали у пројектима међународне сарадње или тек планирају своје међународне активности у оквиру овог или наредних конкурсних позива.

Агенду можете преузети овде.