Инфо дани у Прешеву и Лесковцу

Инфо дани у Прешеву и Лесковцу

02/02/2018

Инфо дани о програму Креативна Европа биће одржани 8. фебруара у Лесковцу, у Лесковачком културном центру с почетком у 14 часова и 9. фебруара у Прешеву, у Канцеларији за младе с почетком у 13 часова.

У циљу адекватног информисања културне јавности о програму и конкурсној процедури говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија, односно како на најлакши начин обезбедити финансијску подршку овог програма.

Презентација је намењена представницима установа и организација у култури из градова и општина на југу Србије – руководиоци и запослени у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва.

Један од важних циљева Деска Креативна Европа Србија јесте давање доприноса деметрополизацији Србије, због чега се активности Деска одвијају не само ван Београда, већ и ван већих градских центара. Уједно, ове активности Деска усмерене су ка јачању капацитета домаћих установа и организација у области међународне сарадње.