Инфо дан о конкурсу за информисање и медије програма Креативна Европа

Инфо дан о конкурсу за информисање и медије програма Креативна Европа

04/08/2021

 

По први пут у оквиру главног програма Европске уније за културу – програма Креативна Европа расписан је конкурсни позив у области информисања и медија. Конкурсом ће бити подржани пројекти медијских партнерстава која оснажују системску сарадњу и унапређују одрживост и конкурентност професионалног новинарства.

У циљу што успешније припреме за конкурисање, Тим за подршку учешћа Србије у програму Креативна Европа и Министарство културе и информисања организују инфо дан у Београду, у понедељак 9. августа у 11 часова у Envoy conference конгрес центар, Господар Јевремова 47, Београд.

Програм инфо дана чине презентације о мисији програма Креативна Европа 2021-2027 и смерница новог конкурса у области информисања, представљање финансијског оквира конкурса и пројеката, као и консултације о пројектним идејама:

11.00 – 11.05     Уводна реч

Славица Трифуновић, помоћница министра за информисање и медије

11.05 – 11.45     Представљање програма Креативна Европа и смерница новог конкурса

Димитрије Тадић, Руководилац Тима

Милан Ђорђевић, менаџер пројеката

11.45 – 12.10     Представљање финансијског оквира конкурсног позива и предлога пројеката

Ана Ћосић, финансијска консултанткиња

12.10 – 13.00     Консултације уз коктел

Модераторка: Маја Зарић, руководитељка групе Сектора за информисање и медије

Позивамо представнике и представнице медија, новинарских и медијских удружења, као и свих организација у области информисања и медија, који желе да се информишу о условима овог конкурса да пријаве учешће попуњавањем кратке пријаве.

Кратак водич кроз услове конкурса можете преузети овде.

Догађај ће бити организован у складу с препорученим мерама заштите од вируса Ковид-19, а молимо све учеснике да поштују мере и носе заштитне маске.