Инфо дан о програму Креативна Европа на Чукарици

Инфо дан о програму Креативна Европа на Чукарици

18/01/2019

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Галеријом 73 и Центром за урбани развој организује инфо дан о програму Креативна Европа у петак 1. фебруара у 12 часова у простору Галерије 73 (Пожешка 83a, Чукарица, Београд).

Позивамо све заинтересоване представнике установа и организација у култури да искористе прилику да сазнају више о смерницама актуелних конкурсних позива, као и оних који ће бити расписивани током године: приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму. Догађај је прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја установа и организација из Србије за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа.

Такође, представници Центра за урбани развој ће представити искуства учешћа у програму Креативна Европа и резултате пројеката Дигитални наративи малих историјских места и Heritage Hubs”.

Догађај је отворен за све заинтересоване, a молимо вас да се до 30. јануара у подне пријавите за учешће слањем пријаве (име и презиме, име установе/организације) на адресу: kreativnaevropa@kultura.gov.rs.

Програм догађаја:

12.00 – 12.45 Представљање програма Креативна Европа,
                       Димитрије Тадић и Милан Ђорђевић, Деск Креативна Европа Србија

12.45 – 12.55 Пауза

12.55 – 13.40 Представљање пројеката Дигитални наративи малих историјских места и Heritage Hubs”, Раде Милић и Александра Николић, Центар за урбани развој

13.40 – 14.00 Питања и дискусија

Програм Креативна Европа је главни програм Европске уније за културу за подршку пројектима сарадње установа и организација у култури из различитих европских земаља. Програмом се такође подржавају иницијативе да се преведу и промовишу књижевна дела европских аутора у Европској унији и шире, оснивање мрежа које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора, као и оснивање платформи за промоцију младих талената, њихових дела и пројеката. Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.