Инфо дан о програму Креативна Европа у Крагујевцу

Инфо дан о програму Креативна Европа у Крагујевцу

22/06/2021

 

Култура деск Србија организује инфо дан о програму Креативна Европа у четвртак 24. јуна у 13 часова у простору Средње стручне школе у Крагујевцу.

О приликама за остваривање финансијске подршке европских пројеката у култури, конкурсној процедури, проналажењу партнерских организација у Европи и другим питањима, говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија.

Презентација је намењена представницима установа и организација у култури из Крагујевца и других места у Србији – руководиоцима и запосленима у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва.

Позивамо све заинтересоване из Крагујевца и околине да искористе прилику да сазнају више о смерницама конкурсних позива који су тренутно расписани (Конкурс за преводе књижевних дела, Конкурс за европске пројекте сарадње, Конкурс за паневропске културне ентитете, Конкурс за европске мреже, Конкурс за иновативне лабораторије и др.), али и онима који ће бити расписивани током године. Биће речи о приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму.

Догађај је уједно и прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја присутних установа и организација за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа.