Инфо дан о програму Креативна Европа у Врању

Инфо дан о програму Креативна Европа у Врању

14/02/2019

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Народним музејом Врање и Народном библиотеком „Бора Станковић“ организује инфо дан о програму Креативна Европа у четвртак 28. фебруара у 13 часова у простору Народног музеја Врање.

У циљу адекватног информисања културне јавности о програму и конкурсној процедури, односно како на најлакши начин обезбедити финансијску подршку кроз у оквиру програма, говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија.

Презентација је намењена представницима установа и организација у култури из градова и општина на југу Србије – руководиоци и запослени у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва.

Позивамо све заинтересоване представнике установа и организација у култури из Врања и околине да искористе прилику да сазнају више о смерницама конкурсних позива који ће бити расписивани током године: приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму.

Догађај је уједно и прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја установа и организација из Врања и околине за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа.

Програм догађаја:

13.00 – 13.45 Представљање програма Креативна Европа,

Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија

13.45 – 13.55 Пауза

13.55 – 14.30 Питања и дискусија

Програм Креативна Европа је главни програм Европске уније за културу за подршку пројектима сарадње установа и организација у култури из различитих европских земаља. Програмом се такође подржавају иницијативе да се преведу и промовишу књижевна дела европских аутора у Европској унији и шире, оснивање мрежа које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора, као и оснивање платформи за промоцију младих талената, њихових дела и пројеката. Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.