Инфо дан у Кикинди

Инфо дан у Кикинди

10/10/2017

У сарадњи са Центром за ликовну и примењену уметност Тера из Кикинде, представнице Антене Култура Деска Креативна Европа Србија одржале су 4. октобра ове године Инфо дан у циљу упознавања представника установа и организација у култури са условима за конкурисање на актуелни позив за европске пројекте сарадње 2018 с фокусом на културно наслеђе у оквиру програма Креативна Европа.

Инфо-дани су промотивни догађаји Деска Креативна Европа Србија на којима се представљају програм Креативна Европа, активности Деска Креативна Европа Србија, као и досадашњи успеси Србије на конкурсима највећег европског програма за пројекте из области културе.

Током Инфо-дана представници Антене Деска Креативна Европа Србија представили су приоритете и циљеве програма, основне карактеристике и обавезне услове за конкурисање, значај овог програма за институције и организације из области културе из Србије и конкретне могућности када је у питању интернационализација активности и пројеката из културе Србије.

Инфо дан је био намењен представницима свих установа и организација у култури из Кикинде и места у окружењу – јавним установама културе, организацијама цивилног друштва које се баве културом, образовним, научним и истраживачким установама, као и самосталним уметницима, кустосима и менаџерима у култури.