Инфо дан у Новом Пазару: како конкурисати на програм Креативна Европа?

Инфо дан у Новом Пазару: како конкурисати на програм Креативна Европа?

21/02/2018

У сарадњи са Културним центром Нови Пазар, Култура Деск Србија организује инфо дан о програму Креативна Европа у четвртак 22. фебруара с почетком у 14 часова у Културном центру Нови Пазар.

У циљу адекватног информисања културне јавности, руководилац Деска Димитрије Тадић говориће о потпрограму Култура и саветовати заинтересоване о конкурсној процедури, односно како на најлакши начин обезбедити финансијска средства из овог програма.

Такође, биће речи и о томе шта европска сарадња може донети организацијама и установама културе из Србије, каква су искуства оних који су остварили подршку програма, као и који су начини за проналажење партнера из Европе.

За успешно конурисање на програм Креативна Европа кључни фактори су добра идеја пројекта и повезаност са релевантним партнерима, док је процес конкурисања и руковођења пројектом у значајној мери мање захтеван. Активности Деска Креативна Европа Србија усмерене су ка јачању капацитета домаћих установа и организација у погледу европске сарадње.

Представници свих установа и организација у култури из Новог Пазара и околних места позвани су да присуствују презентацији у нади да ће у наредним конкурсним позивима бити првих предлога пројеката из овог дела Србије.