Инфо сесија – Како аплицирати за средства намењена култури?

Инфо сесија – Како аплицирати за средства намењена култури?

14/12/2020

ЕУ Инфо Поинт Нови Сад у сарадњи с Деском Креативна Европа Србија организује дводневну информативну сесију о писању пројеката за средства намењена програмима у култури. Инфо сесија се организује у две етапе и то 16. и 17. децембра од 18х-19:30х. Учешће на инфо сесијама је бесплатно али је због ограниченог броја места потребно пријавити се. Циљ сусрета је подизање квалитета и припрема пројеката за пријаве на програме, са посебним акцентом на програм Креативна Европа за подршку пројектима културне сарадње на Западном Балкану.

Дан 1.
Првог дана тема обуке ће бити развој идеје и концепта пројекта – како формирати основну идеју пројекта, полазиште за идеју – потребе културе и специфичности поља делатности, како дефинисати активности да буду разноврсне, иновативне и да доприносе реализацији пројектне идеје; како мапирати циљеве и циљне групе, коме се пројекат обраћа и на кога упућује; како направити реалистичан и изводљив временски план реализације; и како направити структуру партнерства са другим правним лицима и појединцима. Форма обуке је замишљена кроз дијалог и са фокусом на недоумице и питања учесника и учесница.

Дан 2.
Другог дана тема је управљање једним пројектом – дефинисање свих обавеза у пројекту, подела улога и рад пројектног тима; финансијски и правни послови, буџетирање и финансијско управљање; комуникација са надлежним телимаорганизација и реализација појединачних активности; комуникација и однос са партнерима; промоција и дисеминација пројекта, комуникација са јавношћу; измене у пројекту; писање наративног и финансијског извештаја. Форма обуке је замишљена кроз дијалог и са фокусом на недоумице и питања учесника и учесница.

Инфо сесије води Лука Кулић, запослен у Галерији Матице српске где обавља послове организације и продукције изложби и других јавних догађаја. Лука је такође сарадник Деска Креативна Европа Србија у оквиру ЕУ програма Креативна Европа на пословима едукације апликаната, саветовања апликаната, финансијског управљања, одржавања предавања и радионица, писање наративног и финансијског извештаја и других активности.

Више информација о начину пријаве можете погледати овде.