Искуства ескперата програма Креативна Европа

Искуства ескперата програма Креативна Европа

16/04/2018

Деск Креативна Европа Србија и ЕУ Инфо центар у Београду организују јавни разговор са Мануел Дебринe-Ризо, професорком менаџмента културе и културне дипломатије и европском експерткињом ангажованом на евалуацији пројеката програма Креативна Европа.

Разговор ће се одржати у петак, 20. април у 17 часова у просторијама ЕУ инфо центра у Београду (Краља Милана 7). Мануел Дебринe-Ризо ће одговарати на питања присутних у вези с искуством у евалуацији пројеката европске сарадње: како размишљају евалуатори и како изгледа процес оцењивања конкурсних пријава, које су најчешће слабости пројеката и где се појављују грешке. Најважнији део дискусије односиће се на предлоге пројеката европске сарадње које ће присутни у публици моћи да представе и искористе прилику за консултације.

Мануел Дебринe-Ризо руководи међународним односима на Институту за управљање јавном и државном територијом на Универзитету Марсеј у Француској. Тренутно ради као предавач (менаџмент културе и културна дипломатија) на Универзитету у Лиону, Универзитету Марсеј и Универзитету у Рабату (Мароко). Потпредседница је ENCACT-а и експерткиња за програм Креативна Европа 2014-2020, суоснивачица и експерткиња фонда Roberto Cimetta. Раније је радила као директорка Француског института у Румунији (2002-2006), културни аташе при француској амбасади у Бугарској (2006-2008) и стручњакиња за културне културне политике у региону медитерана (1996-2002). Радила је на мониторингу Фонда Roberto Cimetta, једна је од оснивачица Медитеранске плесне мреже, комесарка МЕD пројекта (Институт за светске културе – HKW, Берлин), чланица Евро-медитеранског културног форума (FEMEC), и чланица Еуромед цивилног форума Штутгарта, Марсеја и Брисела.

Догађај је отворен за све зантересоване представнике установа и организација у култури. Пријаве су обавезне, а можете се пријавити до четвртка 19. априла у подне, слањем пријаве на мејл: kreativnaevropa@gmail.com

Видимо се у ЕУ инфо центру!