и-Портунус 2020-21: конкурс за мобилност у области архитектуре

и-Портунус 2020-21: конкурс за мобилност у области архитектуре

15/01/2021

 

Пилот пројекат програма Креативна Европа и-Портунус наставља да финансира мобилност уметника и професионалаца у култури још једним пројектним циклусом.

Уз два отворена конкурса у области музике и књижевног превођења, отворен је још један нови конкурс за подршку пројеката мобилности уметника у области архитектуре

Ко се може пријавити?

Могу се пријавити архитекте и други професионалци активни у пољу архитектуре (појединци или групе до 5 људи), старости преко 18 година, свих нивоа образовања и степена искуства, који имају легално пребивалиште у некој од земаља програма Креативна Европа.

Какви пројекти се подржавају овим конкурсом?

Подржавају се пројекти континуиране мобилности (једно повратно путовање ка једној дестинацији или једно путовање које обухвата више дестинација) или пројекти сегментиране мобилности (више путовања ка једној или ка различитим дестинацијама).

Подржава се краткорочна мобилност у контексту:

  • међународне сарадње;
  • резиденције оријентисане ка новој продукцији;
  • активности професионалног развоја.

Када се могу реализовати пројекти?

Пројекти се односе на мобилност уметника и професионалаца у култури између 16. јуна и 30. новембра 2021. године, уколико услови дозвољавају. Пројекти могу да трају између 7 и 60 дана.

Колики износ подршке може да се очекује?

Максимални износ финансирања пројекта мобилности по особи је 3.000 евра.

Како се пријавити?

За пријаву је потребно да отворите налог на my.i-portunus.eu и попуните образац за пријаву. Рок за подношење пријава је 14. март 2021. године.

Додатне информације можете наћи на сајту и-Портунус пројекта: https://www.i-portunus.eu/

И-Портунус је нова иницијатива Европске комисије у погледу тестирања модела подршке развоја мобилности у култури широм Европе.