Две организације из Србије подржане иницијативом Музика покреће Европу

Две организације из Србије подржане иницијативом Музика покреће Европу

20/01/2021

 

Данас су објављени дуго очекивани резултати четири конкурса у оквиру иницијативе Музика покреће Европу и то конкурса за копродукције, сарадњу малих музичких простора, едукације и учења у области музике и конкурса за професионализацију и тренинге.

У оквиру конкурса за сарадњу малих музичких простора подржано је 12 партнерских пројеката. У два пројекта у својству партнера учествује Алтернативни уметнички простор ”Квака 22” из Београда, док је у једном као партнерска организација укључена организација “Zentropia” из Сенте.

Један од пројекта предводи организација Сзубјектíв Éртéк Алапíтвáнy са конзорцијумом партнера који чине: Király-Nappali Kft., Алтернативни уметнички простор “Kvaka 22”, Угоститељска радња “Zentropia”, ”Channel Zero” културно уметничко друштво и  ”C. Gulas Exotic”, док други пројекат предводи организација ”STICHTING WORM” у партнерству са Алтернативним уметничким простором ”Квака 22” и организацијама ”DABADABA” и ”VAARTKAPOEN”.

Честитамо представницима ових организација на одобреном учешћу у пројектима на самом почетку нове године!

Пројекти подршке малим музичким просторима имају за циљ промоцију одрживе дистрибуције музике кроз сарадњу малих и средњих извођачких простора, као и подстицање иновативних модела сарадње, унапређења њихове улоге и идентитета у локалној заједници.

Резултати свих конкурсних позива су доступни на сајту Европске комисије.