Конкурсни позив ЕУ награда за популарну и савремену музику

Конкурсни позив ЕУ награда за популарну и савремену музику

05/03/2018

Позив за предлоге пројеката организације и администрације награде Европске уније за популарну и савремену музику, односно одабир и подршку организација и/или конзорцијума који би спроводили пројекат награде у периоду од 2018. до 2021. године (циклус награђивања у 2019, 2020. и 2021. години).

Награда Европске уније за популарну и савремену музикује једна од посебних иницијатива које се имплементирају у оквиру потпрограма Култура, Креативне Европе – главни програм Европске уније за подршку развоја културног и креативног сектора. Општи циљ награде је подршка уметницима у развоју, као и промоција савременог, популарног европског репертоара.

Рок за конкурисање је 21. април 2018. године у 12 часова по средњеевропском времену.

Награда Европске уније успостављена је на јединствен начин, тако да истиче и промовише разноврсност европског музичког репертоара, слави међународни успех европских талената на почетку каријере, и допире до нове, нарочито младе публике. Међутим, постоји потенцијал награде који није развијан, нарочито у развоју доприноса економије музичке индустрије и јачања европског идентитета, партиципативности и креативности. Прелдлог нове награде би требало да да одговарајуће одговоре на потребе младих уметника, оно за чим професионалци у музици трагају, као и шта музичка публика очекује.

Више информација погледајте на сајту Европске комисије.