Култура Деск Србија на КреНИ конференцији

Култура Деск Србија на КреНИ конференцији

28/11/2017

У оквиру КреНИ конференције креативних индустрија у петак, 1. децембра од 12ч у ЕУ инфо кутку у Нишу (Вожда Карађорђа 5) представници Култура Деска Србија представниће подршку програма Креативна Европа развоју креативних индустрија.

Том приликом биће представљен конкурс за европске пројекте сарадње чији је један од приоритета развој креативних индустрије и подизање капацитета установа и организација у кутлури, као и успешни пројекти из Србије у области креативних индустрија. Посебан део презентације односиће се на управо отворени позив програма Креативна Европа – Културни и креативни простори и градови, који је усмерен ка подршци креативним хабовима.

Такође, овом приликом биће представљени приоритети Владе Републике Србије за развој креативних индустрија.

О програму Креативна Европа говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија и Милан Ђорђевић, менаџер пројеката Култура деска Србија. Подршку Владе Републике Србије развоју креативних индустрија представиће Ана Илић, саветница премијерке Владе РС за филмску индустрију, креативне индустрије, туризам и дигиталну забаву и Бојана Сименуновић, сарадница у Кабинету премијерке Владе РС.

Програм:

14.00 -16.00 Презентације

16.00 -16:30 Питања и одговори

Присуство презентацији је бесплатно, али је из организационих разлога своје присуство потребно најавити мејлом на officenis@euinfo.rs или телефоном на број 018/254-461 до 29. новембра до 19 часова.

Презентација се одржава у склопу КреНИ конференције креативних индустрија коју организује УГ Млади амбасадори уз подршку Делегације Европе уније у Републици Србији и Града Ниша. Такође, део је кампање за младе „Европа за тебе“ коју споводи Делегација ЕУ и ЕУ инфо кутак.