Културна дипломатија: Брисел – Западни Балкан

Културна дипломатија: Брисел – Западни Балкан

02/10/2017

У оквиру међународног конгреса у Бриселу представљена књига Културна дипломатија: уметност, фестивали и геополитика у издању Деска Креативна Европа Србија и Факултета драмских уметности.

Недељу дана после београдске промоције одржане у оквиру Битефа, књига Културна дипломатија: уметност, фестивали и геополитика коју је уредила проф. др Милена Драгићевић Шешић у сарадњи са др Љиљаном Рогач Мијатовић и др Нином Михаљинац, успешно је представљена 29. септембра у Бриселу на конгресу ENCACT-а (Европска мрежа културног менаџмента и политике). Ово заједничко издање Деска Креативна Европа Србија и Факултета драмских уметности наишло је на велико интересовање европских званичника и стручњака у области културне политике и менаџмента, као и ванакадемске јавности.

Након Брисела, књига Културна дипломатија креће на регионалну турнеју. Тако ће већ 12. октобра у Скопљу на представљању ове међународне публикације говорити и македонски министар културе Роберт Алагјозовски. Планиране промоције књиге уједно су и повод за јачање културне сарадње и промоције принципа bottom-up културне дипломатије.