Локална култура и Европска унија – како сарађивати

Локална култура и Европска унија – како сарађивати

17/01/2018

Народна библиотека Бор и пројекат ЕУтека организују разговор на тему могућности укључивања градова и општина у Србији, пре свега мањих центара културе, у европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа и Европа за грађане и грађанке.

Милан Ђорђевић, менаџер пројеката Култура деска Србија и Сања Атанасковић, представница програма Европа за грађане и грађанке, говориће о питањима: како су програми осмишљени и какве прилике за сарадњу отварају установама и организацијама у Србији? Каква су искуства установа и организација из Србије које су учествовале у пројектима финансираним из ових програма? Како учествовати, где потражити помоћ, где се информисати?

Посебно ће бити речи о предвиђеним активностима током Европске године културног наслеђа која се у целој Европи обележава током 2018.године.

У разговору ће учествовати и Милан Стефановић из организације Тим Европа. Трибина се организује у четвртак, 25. јануара у 12 часова, у згради Народне библиотеке Бор, Моше Пијаде 19.

„ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци“ је пројекат који има за циљ пружање конкретне подршке библиотекама широм Србије како би оне у својим срединама постале места за информисање грађана о темама које су у вези са ЕУ. У ЕУтека мрежи библиотека је 48 библиотека широм Србије. Више информација о пројекту пронађите на: www.euinfo.rs/euteka