Медији и нове технологије: peer-to-peer тренинг за младе

Медији и нове технологије: peer-to-peer тренинг за младе

03/04/2019

Деск Креативна Европа Србија и Новосадска новинарска школа позивају младе професионалце у култури и медијима да учествују у Форуму Креативна Европа 2019 као предавачи у програму.

Ако имаш од 18 до 25 година и пасионирано се бавиш медијима и новим технологијама (новинарство и критика, онлајн платформе, дигитални алати, теорија медија…) – позивамо те да пријавиш програм свог предавања или радионице путем које би своја знања и вештине пренео/ла колегама – твојим вршњацима сличног интересовања!

Идеја peer-to-peer тренинга је да млади људи сродних интересовања једни другима пренесу вештине и идеје које ће им користити у развоју нових иницијатива, пројеката, каријера… и стекну прилику да остваре вредна професионална познанства!

Како се пријавити?

На адресу valentina@novinarska-skola.org.rs пошаљи нам документ са следећим информацијама, и то до 18. априла 2019:

1) Име предавача или имена чланова тима предавача с кратким биографијама (до 300 речи) и контектима (онлајн платформе, блог, сајт итд.);
2) Формат обуке (предавање, презентација, радионица и слично);
3) Назив обуке и тему с кратким описом;
4) Конкретна знања и вештине које ће полазници стећи;
5) Трајање радионице;
6) Очекивани број учесника (и да ли је потребно да имају нека предзнања);
7) Шта је потребно од опреме за реализацију радионице;
8) Своје контакте.

Чланови Деска Креативна Европа Србија и Новосадске новинарске школе оцениће пријаве и одабрати до 3 најзанимљивија предлога. Обавештење о прихваћеним предлозима предавача ће стићи до 20. априла, када отварамо и позив полазницима да се пријаве!

Тренинг ће се одржати у оквиру Форума Креативна Европа 2019, 16. маја у 16ч, у Историјском архиву Новог Сада.

У оквиру тренинга Новосадска новинарска школа одржаће радионицу под називом Мисли критички о медијима и препознај лажне вести.
Предавачи ће имати предности при учешћу на другим обукама.

Радујемо се сусрету!