Могућности финансирања културних пројеката путем ЕУ фондова

Могућности финансирања културних пројеката путем ЕУ фондова

21/06/2017

Деск Креативна Европа Србија и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама организовали су једнодневно саветовање намењено представницима општина и градова у АП Војводини под називом „Могућности финансирања пројеката у области културе путем ЕУ фондова“, 21. јуна 2017. године у великој сали Скупштине АП Војводине.

Учесници су имали прилику да се упознају са програмом Креативна Европа, као и другим програмима из области културе и са примерима добре праксе покрајинских установа културе. Ови програми представљају шансу локалним самоуправама из Војводине да заједничким снагама са Покрајинским секретаријатом унапреде културну слику АП Војводине и промовишу своја културна достигнућа и баштину у светлу каквом она то заслужују, посебно имајући у виду чињеницу да се током наредне, 2018. године, обележава Европска година културне баштине.

Циљ организатора скупа био је да се заинтересовани информишу о условима и начинима аплицирања, као и да се размотре значајна питања везана за перспективе развитка културе у општинама и градовима АП Војводине.