Објављени резултати конкурса за европске пројекте сарадње

Објављени резултати конкурса за европске пројекте сарадње

26/04/2017

Објављени су резултати конкурса за европске пројекте сарадње. Чак девет утанова и организација из Србије остварило је подшку програма Креативна Европа у овом позиву.

Музеј Југославије и Задужбина Илије М. Коларца после успешних реализација пројеката Хероји које волимо и Тејк Овер улазе у нове пројекте – Нова мапирања Европе (New Mappings of Europe) и Млади у опери (Young@Opera) са новим партнерским организацијама међу којима су: Модерна галерија из Словеније, Академија примењених уметности из Беча, Универзитет Teesside из Велике Британије, општина Херцег Нови и Херцег Фест из Црне Горе, и Фондација Опероса из Бугарске.

Изузетно нам је драго да међу овогодишњим успешним причама има и установа и организацијама које учествују по први пут у програму Креативна Европа, чији су преставници били учесници наших семинара и радионица, са којима смо се виђали и разговарали о апликацијама – позориште “Kosztolányi Dezső” са пројектом Rediscovering Europe, Хартефакт са пројектом CATHESIS: Inovating theatre as Event: The Spectator as Reseacher, Удружење Крокодил са два пројекта, South East reaches West – digital platform for promotion of writers in post conflict societies и Socially inclusive Literature operation, Дечји културни центар Београд са пројектом Young Theatre, Тачка комуникације са пројектом MAPS – Mapping and Archiving Public Space и Центар за културну деконтаминацију са пројектом Borderline Offensive: laughing in the face of fear.

Укупна вредност пројеката у којима учествују установе и организације из Србије износи1 873 356.02 евра. Пројекте који су остварили подршку у овом позиву можете погледати овде.

Честитамо свим успешним апликантима и радујемо се активностима које крећу већ ове године!