Одржан инфо дан у Сопоту

Одржан инфо дан у Сопоту

25/12/2017

Презентација програма Креативна Европа одржана је 25. децембра 2017. године у Сопоту, у сарадњи са Центром за културу Сопот. С представницима локалних установа и организација у култури смо разговарали и о темама којима се програм бави, шта може бити добра пројектна идеја и колико је битна администрација пројекта.

Посебно је указано на значај продубљивања постојеће сарадње локалних установа културе са иностраним партнерима, а разговарано је и о диверзификацији извора финансирања, те различитим могућностима суфинансирања успешних пројеката у оквиру програма Креативна Европа – од специјализованог конкурса Министарства културе и информисања Републике Србије, до финансијске подршке локалне самоуправе.

У циљу повећања броја учесника из Србије, поспешивању учешћа и унапређењу сарадње организација из мањих локалних средина, Деск ће наставити да организује презентације, семинаре, обуке и друге едукативне активности којима се преносе знања и вештине неопходне за остваривање подршке програма Креативна Европа и ван већих градских центара.