Онлајн презентација: Искуство Божидарца као установе културе у време короне

Онлајн презентација: Искуство Божидарца као установе културе у време короне

24/08/2020

Нова у низу презентација у оквиру онлајн циклуса „Културни програми у дигиталном простору“ представиће искуство установе културе током кризног периода изазваног пандемијом корона вируса – како су реализоване редовне активности и како је одржан контакт с публиком.

О овој теми говориће Владимир Кљајић, директор Центра за образовање и културу „Божидарац 1947“. Ова установа је основана као народни универзитет, а данас реализује бројне курсеве и семинаре кроз које наставља да промовише концепт целоживотног учења.

Презентацију можете погледати на нашем YouTube каналу.

О циклусу

У протеклом периоду који је обележила епидемија вируса Ковид-19, место реализације културних потреба публике је измештено у дигиталну сферу, услед привременог затварања простора установа и организација у култури и обустављања редовног програма. То је подстакло промишљање нових начина презентације архива и колекција, концерата и представа, као и организација и људи које оне окупљају.

Иако интернет не може у потпуности да замени извођење културно-уметничког програма у физичком простору, може бити прилика за другачије сагледавање значаја сопственог рада и боље промишљање места позиционирања на културној мапи града, региона и Европе.

Стога се циклус онлајн презентација „Културни програми у дигиталном простору“ управо односи на унапређење видљивости наших установа и организација у дигиталном простору кроз осмишљавање нових формата представљања културно-уметничког стваралаштва и комуникације с публиком.