Онлајн презентација: Опште финансијско управљање пројектима

Онлајн презентација: Опште финансијско управљање пројектима

16/12/2020

Приликом упуштања у задатак финансијског управљања пројектом корисно је разумети све опште појмове који се тичу финансијског управљања, фазе које обухвата финансијско управљање једним пројектом, затим како организовати пројектни тим у односу на потребе тог задатка.

На ову и сличне теме говориће дати Лука Кулић, представник Галерије Матице српске, који има вишегодишње искуство имплементације европских пројеката у култури, најпре у оквиру програма Креативна Европа.

Презентацију можете погледати на нашем YouTube каналу.

О циклусу

Успешна имплементација европских пројеката у култури подразумева стално унапређивање знања и вештина у разним пољима менаџмента – од разумевања релевантног правног оквира и познавања најбољих пракси, до рада у међународним тимовима и управљања новцем.

Иако се то знање најбоље стиче кроз реализацију пројеката, за упуштање у администрирање пројеката веома је важно добро информисање, тј. размена знања и специфичних искустава. С идејом да се одговори на најважнија финансијско-административна питања, покренули смо циклус онлајн презентација „Правно-финансијски оквир европских пројеката у култури“.

Циклус је најпре намењен представницима установа и организација које су нове у програму, нарочито онима које имају прве лидерске пројекте, али може бити од користи и онима који реализују европске пројекте у оквиру других ЕУ програма или тек планирају да се упусте у конкурисање.