Онлајн презентација: Проширени јавни простори едукације

Онлајн презентација: Проширени јавни простори едукације

17/08/2020

Прва у низу презентација у оквиру онлајн циклуса „Културни програми у дигиталном простору“ бави се темом коришћења различитих дигиталних сервиса у кризним периодима, попут актуелног стања изазваног пандемијом вируса у којем су ограничене организационе могућности свих делатника у култури.

О овој теми говориће Дарија Медић, стваратељка и едукаторка, која кроз поетике језика, технологије и уметности истражује подручје корекције/грађења идентитета и лавирината савремених технолошких пракси. Дарија ради као координаторка пројеката дигиталне уметности у међународној организацији DiploFoundation, чије се активности базирају на развоју капацитета у областима дигиталних политика и дигиталне дипломатије. Такође, сарађује као истраживачица у продукцији пројеката Центра за нове медије Куда.орг.

Презентацију можете погледати на нашем YouTube каналу.

О циклусу

У протеклом периоду који је обележила епидемија вируса Ковид-19, место реализације културних потреба публике је измештено у дигиталну сферу, услед привременог затварања простора установа и организација у култури и обустављања редовног програма. То је подстакло промишљање нових начина презентације архива и колекција, концерата и представа, као и организација и људи које оне окупљају.

Иако интернет не може у потпуности да замени извођење културно-уметничког програма у физичком простору, може бити прилика за другачије сагледавање значаја сопственог рада и боље промишљање места позиционирања на културној мапи града, региона и Европе.

Стога се циклус онлајн презентација „Културни програми у дигиталном простору“ управо односи на унапређење видљивости наших установа и организација у дигиталном простору кроз осмишљавање нових формата представљања културно-уметничког стваралаштва и комуникације с публиком.