Онлајн презентација: Управљање европским пројектима

Онлајн презентација: Управљање европским пројектима

15/10/2020

Које задатке обухвата управљање европским пројектом у култури? Које недоумице и проблеми се могу јавити током имплементације пројеката? На који начин се могу решити? Шта квалификује добар пројекат и шта подразумевају правно-финансијски послови? Ово су нека од главних питања о којима ће бити речи у првој презентацији онлајн циклуса „Правно-финансијски оквир европских пројеката у култури“.

На ова и друга питања одговоре ће дати Лука Кулић, представник Галерије Матице српске, који има вишегодишње искуство имплементације европских пројеката у култури, најпре у оквиру програма Креативна Европа.

Презентацију можете погледати на нашем YouTube каналу.

О циклусу

Успешна имплементација европских пројеката у култури подразумева стално унапређивање знања и вештина у разним пољима менаџмента – од разумевања релевантног правног оквира и познавања најбољих пракси, до рада у међународним тимовима и управљања новцем.

Иако се то знање најбоље стиче кроз реализацију пројеката, за упуштање у администрирање пројеката веома је важно добро информисање, тј. размена знања и специфичних искустава. С идејом да се одговори на најважнија финансијско-административна питања, покренули смо циклус онлајн презентација„Правно-финансијски оквир европских пројеката у култури“.

Циклус је најпре намењен представницима установа и организација које су нове у програму, нарочито онима који имају прве лидерске пројекте, али може бити од користи и онима који реализују европске пројекте у оквиру других ЕУ програма или тек планирају да се упусте у конкурисање.