Пилот позив за културне и креативне индустрије

Пилот позив за културне и креативне индустрије

17/06/2019

Позив за културне и креативне индустрије је први пут расписан прошле године, а тренутно је отворена друга фаза позива који има за фокус две области – учење и иновације.

Један од сегмената Европског плана за културно наслеђе, који је Европска комисија покренула како би се наставио развој идеја европске године након 2018. године, односи се на јачање вештина у професијама у домену културног наслеђа. Овим конкурсом се управо подржава почетни и континуирани развој квалификованих стручњака, унапређење управљања и размена знања у области културног наслеђа, повезујући их истовремено са културним и креативним индустријама и регионалним политикама.

Главна намера је да се истраже активности које имају за циљ премошћавање јаза између образовања о културном наслеђу и развоја вештина с једне стране и, с друге стране тржишта рада, те нарочито потакнути повезивање с креативним индустријама и трећим местима попут креативних центара, мејкерс простора, fablabs, културних центара и др.

Уговор о додели бесповратних средстава биће додељен једном пројекту. Пројекат би требало да отпочне почетком 2020. године, а максимално трајање пројекта је 28 месеци. Рок за конкурисање је 12. август 2019. год.
Више информација о позиву можете наћи овде.