Позив за пријаву радионица за професионалце у култури

Позив за пријаву радионица за професионалце у култури

22/07/2019

Драге колегинице и колеге, сараднице и сарадници,

У духу идеје о значају хоризонталног учења, желимо да едукативни део програма Форума Креативна Европа 2019 у Београду (7-8. новембар 2019.) посветимо подизању капацитета запослених у култури кроз директну и међусобну размену знања и вештина.

Ако као појединац или тим имате општа или специфична знања и вештине која би могла да користе већем броју професионалаца у култури, позивамо вас да предложите тему и опис радионице коју бисте организовали у оквиру Форума Креативна Европа. Долазе у обзир предлози радионица које развијају општа знања и вештине у култури (нпр. истраживање и развој публике, дигитални алати, маркетинг и ПР, нове културне праксе и концепти, нови бизнис модели, методе рада с уметницима, финансијски менаџмент пројеката…) или специфична знања и вештине (нпр. архитектура изложби, креирање културне мапе, употреба одређених софтвера и слично).

За пријаву је потребно доставити:

1) биографију предавача или чланова тима (до 200 речи по особи);

2) тему и опис програма (до 300 речи);

3) списак пројеката у оквиру којих сте развијали та специфична знања;

4) очекивани профил и број полазника (тај број не би требало да прелази више од 30);

5) списак вештина које би полазници стекли;

7) оквирни списак техничке опреме потребне за реализацију програма.

Планирано је да радионицу чини уводни део од сат времена којим се учесници радионице уводе у тему, уз два радна блока по два сата, између којих је обезбеђен ручак (први радни блок: радионички рад на задатку или задацима и други радни блок: презентација и дискусија о обављеном задатку или задацима). Са сваким руководиоцем радионица би биле утврђене организационе специфичности (трајање, услови пријаве, претходна припрема учесника, итд.).

Планиран је хонорар за предавача или групу предавача.

Пријаве доставити до 15. септембра на адресу kreativnaevropa@kultura.gov.rs.

Информацију о изабраним предлозима објавићемо до 25. септембра на сајту Деска Креативна Европа Србија.