Представљање и-Портунус конкурса у Србији

Представљање и-Портунус конкурса у Србији

15/07/2019

На позив Деска Креативна Европа Србија, Ева Блауте, представница Гете института из Брисела и тима пројекта и-Портунус представиће конкурс за мобилност и одговарати на питања присутних у вези с конкурсним пријавама 26. августа у 17 часова у ЕУ инфо центру у Београду (Краља Милана 7).

Конкурс и-Портунус је посебна иницијатива Европске комисије којом руководи тим европских организација на челу са Гете институтом у Бриселу у циљу тестирања модела подршке пројеката мобилности уметника/ца и професионалаца у култури широм Европе. То је први конкурс у оквиру програма Креативна Европа на који се могу пријавити физичка лица која раде у области визуелних и извођачких уметности.

Поред презентације конкурса и досадашних резултата, Ева Блауте ће одговарати на питања присутних који се припремају за конкурисање у трећем конкурсном року. Стога позивамо све уметнике/це и професионалце у култури који раде у области визуелних и извођачких уметности да искористе прилику и добију информације о конкурсу, као и представнике/це резиденцијалних програма, ликовних и других колонија које могу бити одредиште путовања бројних иностраних уметника који ће бити подржани овим конкурсом.

Број места је ограничен, а све заинтересоване молимо да се пријаве попуњавањем пријавe до недеље 25. августа у подне.

Расписивање наредног позива за пројекте је најављено за 14. август, с роком за конкурисање до 5. септембра. Више информација о конкурсу можете наћи на званичном сајту и-Портунус иницијативе.